Den Haag

 

 

April 2024

Restaurant Calla’s is vernoemd naar de bloem ‘Calla’, een van oorsprong Mexicaanse bloem en het Griekse woord voor “mooi”. 

Een restaurant dat al jaren op mijn lijstje staat...

Het bevind zich in het centrum van Den Haag gevestigd in een  19e eeuws pand aan de Laan van Roos en Doorn, een straatje tussen de Denneweg en de Koninginnegracht. 

Ronald van Roon kookt met veel verse groenten en kruiden die afkomstig zijn uit de eigen biodynamische groentetuin 'Laantje Voorham' in Wassenaar.

Bianca is de maitre en eigenaresse van het restaurant, een oude bekende want wij hebben jaren geleden de WSET opleiding gedaan.

 

Wij kiezen voor een gastronomische champagne van Charles Heidsieck  

Gemaakt van gelijke delen chardonnay, pinot noir en meunier

-Chardonnay van grand cru wijngaarde in Oger, Côte de Blancs --Pinot noir van grand cru wijngaarden in Ambonnay, Montagne de Reims  

-Pinot meunier van grand cru wijngaarden in Verneuil, Vallée de la Marne-cru  

Een krachtige champagne met minerale aroma's, brioche en bloemen.

Een volle smaak met een een fijne mousse en lange afdronk.

 

Als hoofdgerecht krijgen we gebakken heilbot geserveerd met verse morilles en schaaldierenjus daarbij een fantastische Montagny 1e Cru 2018 van Domaine de la Tour

Vol, vet en hout maar ook een mooi fris zuurtje...af en toe lekker!